Boekhandel Stumpel heeft meer dan 135 jaar ervaring

Dit leuke verhaal voer een familiebedrijf vond ik online bij Flevopost:

Er is een grote kans dat u wel eens heeft gehoord van Boekhandel Stumpel. Het familiebedrijf bestaat dan ook al sinds 1880 en is een begrip in Hoorn en omstreken.

Er zijn medewerkers die hier al meer dan 20 jaar werken. Er werken een aantal zelfs al meer dan 35 jaar! Deze medewerkers, die nog in dienst genomen zijn door de derde generatie Stumpel, hebben zoveel leuke verhalen, je zou er een boek vol over kunnen schrijven. Tegenwoordig hebben we ruim 100 medewerkers werken bij Boekhandel Stumpel (de boeken), Stumpel Office Products (onder andere bureau-artikelen en kantoorartikelen), Stumpel Design (kantoorinrichting) en Stumpel  ICT (o.a. printing en automatisering). 

 

135 jaar

Het familiebedrijf ontstond meer dan 135 jaar geleden. Toen vertrok hoofdonderwijzer Hermanus Stumpel (1841-1917) met zijn vrouw Maria Budde en hun kinderen per trekschuit vanuit Roelofarendsveen naar Hoorn. Daar namen zij de winkel van F.H.J. Pastoor over. Deze winkel was gevestigd in de Nieuwsteeg en verkocht naast schrijf- en kantoorbenodigdheden, ook allerlei religieuze zaken als kerkboeken en heiligenbeelden.  De winkel werd uitgebreid met een boekbinderij en een drukkerij. Ook zoon Herman kwam, zoals dat vroeger gebruikelijk was, na de lagere school in de zaak. Hij werd door zijn moeder opgeleid in de boekhandel en de kantoorartikelen.

In 1898 verhuisde de winkel naar Groote Noord 72 en later naar nummer 83 waar de winkel nu nog steeds gevestigd is. De drukkerij en boekbinderij werden op Groote Noord 40 gehuisvest. De zonen Eduard en Herman nemen in 1905 het bedrijf over. Eduard verhuist naar de Draafsingel en houdt zich bezig met de drukkerij. Dit resulteert in 1931 in ‘Het Westfriesch Dagblad’, de voorloper van het Noord-Hollands Dagblad.  Hermans zoon Meinard neemt steeds meer taken van zijn vader over en in 1975 wordt ook Groote Noord 81 aangekocht.

Meinard Stumpel trouwt met Cathrine Hylkema. Samen krijgen ze tien kinderen. In 1980 worden twee van deze kinderen, André en Steef, aangesteld als directeur en in 1986 zijn zij ook eigenaar van het bedrijf. Het  wordt uitgebreid met filialen in o.a. Heemskerk en Krommenie en het bedrijfspand aan de Corantijn in Zwaag. Inmiddels is de vijfde generatie aan het roer. Jeroen Stumpel, zoon van Steef Stumpel, is in 2015 aangesteld als directeur.

 

Nuchtere mentaliteit

 

Bij Stumpel maken we de zaken niet spannender dan dat ze zijn, de nuchtere mentaliteit houdt het simpel en transparant. Afspraken zijn afspraken en daar houden wij ons aan. Als wij beloven dat u geen omkijken heeft naar bijvoorbeeld uw voorraad kantoor- en kantineartikelen dan is dat ook zo. We houden uw verbruik bij en vullen indien nodig bij en zorgen er zo voor dat u niet zonder bijvoorbeeld kopieerpapier komt te zitten.

Het verhaal begint met de overname van één winkel met schrijf- en kantoorbenodigdheden maar wist u dat onze zakelijke tak tegenwoordige behoorlijk verder is ontwikkeld? We zijn onder andere gespecialiseerd in het leveren van kantoorspullen en facilitaire benodigdheden via onze webshop www.stumpel.nl. Met meer dan 150.000 producten hebben we een groot assortiment kantoorbenodigdheden. Van nietjes tot en met toners maar ook facilitaire zaken als koffie, water en toiletpapier. Op www.stumpel.nl is alles op het gebied van kantoorartikelen te bestellen. Wordt u ook klant van Stumpel voor al uw kantoorbenodigdheden? Registreer gemakkelijk online of bel onze klantenservice. Als u vandaag voor 17.00 uur bestelt, heeft u de eerste levering morgen op kantoor. Afhalen in één van onze 12 vestigingen in Noord-Holland of Flevoland kan ook.

Wat is het geheim van dit familiebedrijf? Betrouwbaarheid, snelle levering en 135 jaar ervaring, dat is waardoor familiebedrijf Stumpel groot geworden is en al vijf generaties bestaat.

Bron: FlevopostAlle artikelen

Inloggen ondernemers

User name *
Password *