Hunkemöller komt in Amerikaanse handen

Er is een akkoord over de verkoop van Hunkemöller. Private-equityhuis Carlyle trekt vanaf volgend jaar aan de teugels bij de van oorsprong Nederlandse lingerieketen. In een gezamenlijk persbericht kondigden de drie betrokken partijen, waaronder huidig eigenaar en investeringsvehikel PAI, de overname aan.

Het Amerikaanse Carlyle neemt een 'controlerend belang' in Hunkemöller, zonder daarbij financiële details te noemen. Ingewijden stellen tegenover persbureau Reuters dat PAI akkoord gegaan is met een Amerikaans bod van ongeveer acht maal Hunkemöllers bruto bedrijfsresultaat (ebitda) van €55 mln. Dat zou de lingerieketen waarderen op zo'n €440 mln.

 

Snel cashen

 

Hunkemöller, waarvan tv-persoonlijkheid Sylvie Meis al jaren het gezicht is, is sinds begin 2011 eigendom van PAI Partners. Dit private-equityhuis legde voor de aankoop €265 mln op tafel. Een investering die de Fransen snel wilden verzilveren.

 

Onder PAI groeide het aantal winkels stormachtig tot 700 stuks. Het zwaartepunt ligt in de Benelux en Europa. Volgens Philip Mountford, ceo van Hunkemöller, zal Carlyle een nog verdere groei mogelijk maken. De lingerieketen heeft het vizier gericht op het Midden-Oosten en Azië. Binnenkort openen de eerste winkels in India hun deuren.

Mountford zat de afgelopen maanden met drie geïnteresseerde partijen aan de onderhandelingstafel. Dat zei de topman in september, wat zeer ongewoon is tijdens de onderhandelingen, tegen het FD. Mountford voelde zich genoodzaakt te reageren op een publicatie in een Nederlandse ochtendkrant over vermeend tegenvallende resultaten. 'Sommige anonieme bronnen zijn erop uit om de prijs omlaag te krijgen. Het is gevaarlijk om deze spelletjes te spelen.'

 

Als vraagprijs van de voormalige dochter van het Vendex-KBB-concern, het latere Maxeda, werd €500 mln genoemd. De partijen verwachten de transactie maart 2016 af te ronden. (Brond FD)Alle artikelen

Inloggen ondernemers

User name *
Password *